Onko kehon puhdistaminen tarpeellista? Mistä raskasmetalleja kertyy kehoomme? Lue ja opi milloin on tarve elimistön puhdistamiseen ja mitä keinoja  raskasmetallien poistamiseen on olemassa!

Tästä artikkelista löydät vastaukset kysymyksiin.

Elimistön puhdistaminen raskasmetalleista vaatii enemmän tai vähemmän omistautumista ja työtä. Ruokavaliota on tarkasteltava ja tarvittaessa muutettava tottumuksia. Hyvä uutinen on se, että mitä terveellisempää elintapaa on harjoitettu, sitä helpompaa puhdistusprosessin suorittaminen on.

Myrkkyjen poistuminen kehosta ei tapahdu välttämättä yhdessä kuukaudessa. Siihen voi mennä kuukausia, välillä jopa 1–1,5 vuotta saastuneisuuden määrästä ja elimistön tilasta riippuen. Raskasmetalleja ja kuona-aineita poistavat elimet, kuten maksa, perna, imusolmukkeet, munuaiset ja suolisto. Raskasmetallien ja kuona-aineiden kertyessä elimistöön keho varastoi myrkylliset yhdisteet lähinnä rasvakudokseen elintärkeiden elinten pelastamiseksi. Jos kehoa ei puhdisteta myrkkyjen virratessa jatkuvasti elimistöön, ne päätyvät lopulta myös elintärkeisiin elimiin, kuten aivoihin, verenkiertoon, kilpirauhaseen, hermostoon jne. aiheuttaen vakavia sairauksia.

Elimistön puhdistuksessa on huomioitava kaikki myrkyn poistoon liittyvät elimet. Apua tarvitsevat niin munuaiset, maksa, imusolmukkeet kuin myös suolet. Takaamalla avun elimistö vapautuu tehokkaasti myrkyistä ilman sivuvaikutuksia, mutta joillain ihmisillä saattaa esiintyä tavallista voimakkaampaa väsymystä, ilmavaivoja ja keskittymisvaikeuksia.

Tämä artikkeli käsittelee raskasmetalleja, jotka ovat päätyneet elimistöömme elämän aikana vähän kerrassaan ilman, ravinnon, veden, rokotteiden jne. kautta, ja jotka aiheuttavat tai voivat aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, sekä sitä, miten tietyt kasvit voivat toimia pelastajinamme.

Mitkä oireet viittaavat kehon puhdistustarpeeseen?

Jos sinulla esiintyy alla mainittuja oireita, elimistön puhdistaminen on parasta, mitä voit tehdä kehosi hyväksi.

 • Kuumat aallot
 • Sydämentykytys
 • Nopea pulssi
 • Huimaus
 • Voimattomuus
 • Unettomuus, unihäiriöt
 • Fyysinen väsymys, uupumus, letargia
 • Päänsärky
 • Ruoansulatushäiriöt – turvotus, ilmavaivat
 • Pahanhajuinen hengitys
 • Jatkuvasti kutisevat silmät ja toistuvat silmätulehdukset
 • Silmien turvotus aamuisin tai tummat silmänaluset
 • Liikahikoilu
 • Toistuvat virustaudit
 • Kuiva, kutiava iho
 • Liiallinen limaneritys (nenästä, korvista, kurkusta ja ulosteessa)
 • Hedelmällisyysongelmat
 • Alhainen libido
 • PMS (premenstruaalinen oireyhtymä)
 • Yskä
 • Huono muisti
 • Unohtelu
 • Keskittymishäiriöt
 • Depressio
 • Ärtyneisyys
 • Ahdistuneisuus ja paniikin tunne
 • Mielialan vaihtelut
 • Henkinen väsymys
 • Vihanpurkaukset
 • Stressi
 • Toistuva epämukavuuden tunne

Miten raskasmetallit päätyvät elimistöömme?

Raskasmetalliyhdisteet päätyvät ensin luontoon ihmisen toiminnan seurauksena lannoitteista, torjunta-aineista, jätevedestä, kaatopaikoilta, metalliteollisuudesta, kaivostoiminnasta sekä liikenteestä ja sieltä edelleen ruoan, veden ja ilman kautta elimistöön. Luonnossa niitä voi päätyä ympäristöön myös vulkaanisen toiminnan ja suurempien tulipalojen seurauksena. Niitä päätyy suoraan elimistöön myös esimerkiksi säilykepurkeista, amalgaamipaikoista, teflonpannuista, ajoneuvojen pakokaasuista ja rokotteista. Niitä siirtyy myös raskauden aikana kohdussa vastasyntyneelle äidin kehon raskasmetallien osuuden ollessa suuri. Raskasmetallit ovat suurin syy autismin kehittymiseen. Elimistö kannattaa puhdistaa ennen raskauden suunnittelua.

Mitä raskasmetallit aiheuttavat? Raskasmetalliyhdisteet ovat vaarallisia juuri siksi, että ne jäävät ympäristöön hyvin pitkäksi aikaa. Ympäristöstä ne päätyvät ihmisen elimistöön aiheuttaen aivojen, maksan, keskushermoston ja muiden elintärkeiden alueiden vahinkoja. Ne heikentävät immuunijärjestelmää tehden siitä alttiin sairauksille ja mikä pahinta, ne ruokkivat syöpää, viruksia, bakteereja ja muita tunkeutujia, jotka puolestaan edesauttavat sairauden kehittymisessä.

Juuri toksiinit ovat nykyaikaisten vakavien sairauksien, kuten syövän, Alzheimerin taudin ja muiden uuvuttavien kroonisten sairauksien, kuten fibromyalgian, MS-taudin, lisämunuaisten uupumuksen, verensokerin vaihtelun, Hashimoton taudin, kroonisen väsymyksen ja muiden kroonisten tulehdusten ja epidemioiden aiheuttajia.

Myrkyllisimpiä raskasmetalleja ovat elohopea (Hg), kadmium (Cd), lyijy (Pb), kupari (Cu), nikkeli (Ni), koboltti (Co) ja arseeni (As). Jotkut niistä, kuten kupari ja koboltti, ovat elimistölle välttämättömiä, mutta vain rajoitetussa määrin.

Millaiset kasvit auttavat poistamaan raskasmetalleja kehosta?

Elämässä on mahdotonta välttää kaikkea haitallista, mutta voimme kuitenkin tehdä jotain itsemme hyväksi. Yksi parhaista tavoista raskasmetalleista vapautumiseen on käyttää päivittäin seuraavaa seitsemää kasvia:

Punalevä (Palmaria palmata, eng. dulse) – sitoo elohopeaa, lyijyä, alumiinia, kuparia, kadmiumia ja nikkeliä. Punalevä läpäisee veri-aivoesteen. Toisin kuin muut levät, punalevä pystyy poistamaan elohopeaa itsenäisesti. Se työntyy kehon syvyyksiin kätkettyihin paikkoihin, etsii elohopean, sitoo sen eikä vapauta sitä ennen kuin se poistuu kehosta.

Ohranorasjauhe – poistaa raskasmetallit pernasta, suolistosta, haimasta ja sukuelimistä. Ohranorasjauhe valmistelee elohopean spirulinan suorittamaan täydelliseen absorptioon.

Spirulina – poistaa raskasmetallit aivoista, keskushermostosta sekä maksasta ja absorboi ohranorasjauheen ekstrahoimat raskasmetallit.

Metsämustikat – poistavat raskasmetalleja aivoista. Parantavat myös aukkoja, joista raskasmetallit on poistettu, mikä on erityisen tärkeää aivokudokselle. Mustikat ovat tehokkainta ravintoa Alzheimerin taudin hidastamiseen.

Voikukka – saa veren kiertämään ja elimet puhdistumaan radiaatiosta, myrkyllisistä raskasmetalleista, DDT:stä ja muista myrkyistä. Voikukanjuuri puhdistaa erityisen syvältä tiiviskudoksisia elimiä, kuten perna, maksa ja aivot. Voikukka on profylaktinen väline käytännössä kaikkia sairauksia vastaan ja se on erityisen hyvä eturauhaselle.

Isotakiaisen juuri – isotakiaisen juurella on kyky puhdistaa maksan syvin ydin myrkyistä, pehmentää kovettunutta ja pysähtynyttä maksaa, poistaa maksasta myrkyllisiä hormoneita, jotka ovat päässeet sisään ulkoisista lähteistä, kuten metallit, muovimateriaalit, herbisidit ja fungisidit. Isotakiaisen juuri palauttaa Epstein Barrin, vyöruusun, HHV-6:n, sytomegalovirusten, haitallisten bakteerien, matojen, sienten ja muiden patogeenien uuvuttaman maksan latauksen. Maksaa auttavat myös isotakiaisen juuren sisältämät fytokemikaalit, jotka vähentävät kystien ja kiinnikkeiden muodostumista, parantavat maksassa olevaa arpikudosta sekä puhdistavat maksalohkoja.

Maarianohdake (eng. Milk Thistle) – on tehokas maksan auttaja puhdistuksen aikana. Maarianohdake parantaa maksan vastustuskykyä, vahvistaa sapen muodostumista ja erittymistä sekä vaikuttaa hyvin ruoansulatuskanavaan. Kyseinen kasvi edistää tehokkaasti maksan palautumista ja innervaatiota. Innervaatio on minkä tahansa elimen tai kudoksen varustamista hermoimpulsseilla hermosolujen ja hermokudosten kautta taaten niiden yhteyden keskushermoston kanssa. Maarianohdake auttaa myös parantamaan maksaa A-hepatiitissa sekä lääkkeistä tai myrkyistä aiheutuneiden vahinkojen tapauksessa (myös säteilyn aiheuttamat vahingot).

Kaikki nämä seitsemän tehokasta raskasmetalleja poistavaa kasvia jättävät kehoon runsaasti tärkeitä ravintoaineita, parantavat raskasmetallien aiheuttamia vahinkoja ja uudistavat kehoa.

Raskasmetallien poistaminen kehosta on parasta, mitä voit tehdä terveytesi hyväksi.

Miten kauan kehon puhdistaminen kestää?

Riippuu siitä, miten saastunut keho on. Puhdistaminen voi kestää yhdestä kuukaudesta puoleentoista vuoteen.

Mistä tiedän, onko elimistössäni raskasmetalleja?

Kehon raskasmetalleja voi mitata Synlab-laboratoriossa (Virossa), magneettiresonanssianalyysilla ja yksinkertaisemmilla raskasmetallitesteillä. Raskasmetallipitoisuus kannattaa mitata ennen puhdistamista ja esimerkiksi kuukauden välein puhdistusvaikutuksen seuraamisesta varten.

Millaisia puhdistumisen sivuvaikutukset voivat olla?

Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat väsymys, päänsärky ja myös ripulia voi esiintyä alussa. Ripuli on normaali puhdistusilmiö niille, joiden kehon myrkkypitoisuus on suuri, ja se on ohimenevää. Sivuvaikutuksia voivat olla myös ilmavaivat, uneliaisuus, huimaus, unettomuus, pahoinvointi, oksentaminen, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, pahemmissa myrkytyksissä jopa paniikkikohtaukset, sillä liikkeelle lähteneet raskasmetallit vaikuttavat hermostoon, huono olo, paha maku suussa, lisääntynyt hikoilu, kuiva iho, ummetus, näppylät, ihottumat jne. On normaalia, että keho saattaa poistaa myrkkyjä ihon kautta, ja tämä tulee ottaa huomioon.

Elimistön liian äkillisen sokeeraamisen aiheuttamien sivuvaikutusten välttämiseksi puhdistaminen kannattaa aloittaa pikkuhiljaa. Rauhallinen, lievä ja pitkäaikainen elimistön puhdistaminen ei aiheuta sivuvaikutuksia tai ne ilmenevät huomattavasti lievemmässä muodossa.

Jos sinulla kuitenkin esiintyy uuvuttavia sivuvaikutuksia, vähennä annosta ja odota, kunnes tilanne on vakaa, ja ryhdy sen jälkeen taas nostamaan annosta vähän kerrallaan.

Miten kehon puhdistus-detox -tuotetta käytetään?

Aloita pienistä annoksista, jotta keho tottuisi kasveihin, esim. 1–2 teelusikallista 2 kertaa päivässä veden tai mehun kanssa 1–2 viikon ajan. Detox-juomaan voi lisätä banaania levän maun lieventämiseksi. Voit nostaa annosta pikkuhiljaa 4 ruokalusikalliseen päivässä, esimerkiksi 2 rkl aamulla ja 2 illalla. Raskasmetallien puhdistaminen on pitkäaikaista, joten ei kannata kiirehtiä.

HUOM! Suositeltavaa on löytää hoitaja, joka voi tarvittaessa neuvoa mahdollisissa oireissa ja ruokavalioon liittyvissä asioissa.

TUOTE SAATAVANA 19.04. ALKAEN.

Mitä muuta puhdistuksessa tulisi ottaa huomioon?

Puhdistuksessa on tärkeää tarkastella myös ruokavaliota. Puhdistuksen aikana on suositeltavaa syödä mahdollisimman paljon puhdasta raakaruokaa, kuten salaatit, hedelmät, vihannekset ja kasvikset, sekä juoda tuoremehuja ja kivennäisaineilla rikastettua vettä myrkkyjen poistamisen edistämiseksi. Vettä kannattaa juoda 1,5–2 litraa päivässä, se auttaa myös ehkäisemään päänsärkyä. Kasvissyöjien ei tarvitse juoda niin paljon vettä, litra vettä on riittävä määrä. Iltaisin voi tehdä lämpimiä ruokia – keitot, wokit, juurespihvit jne. Tärkeää on liikkua, levätä ja saunoa. Saunomisen suhteen on oltava varovainen heikotus- ja pyörtymisvaaran vuoksi.

Niiden, jotka eivät ole tehneet puhdistuskuureja eivätkä syöneet kasviperäisiä ruokia, vaan ennemminkin rasvapitoisia ja käsiteltyjä ruokia, kannattaa aloittaa vähentämällä käsiteltyjä ruokia ja kahvinjuontia epämiellyttävien puhdistusoireiden, kuten esim. päänsäryn välttämiseksi.

Millä tai miten päivä tulisi aloittaa?

♥ Elimistön puhdistamisen aikana on suositeltavaa aloittaa päivä lämpimällä sitruuna- tai limevedellä (2–3 lasillista), johon voi lisätä raastettua inkivääriä ja hieman hunajaa. Se auttaa maksaa poistamaan yöllä muodostuneita myrkkyjä. Niitä auttaa sitomaan ja poistamaan myös kuitupitoinen suolipuhdistus Detox, jota suositellaan ottamaan 1 rkl vesilasillisen kanssa.

♥ Sitruuna- tai limeveden lisäksi on hyvä juoda aamuisin sellerituoremehua. Yhdestä sellerinipusta saa noin 300–500 ml tuoremehua. Sellerimehulla on erityinen kyky parantaa erilaisia oireita, mukaan lukien krooniset sairaudet. Selleri sisältää runsaasti natriumia ja kaliumia, minkä vuoksi sellerimehu maistuu suolaiselta.

Sellerimehun hyödylliset ominaisuudet

500–1000 ml sellerituoremehua päivässä palauttaa nopeasti suolahappotasoa. Suolahapot ovat välttämättömiä, jotta mahalaukku pystyisi hajottamaan proteiineja tehokkaasti. Jos proteiinit eivät hajoa täysin, se aiheuttaa suolistossa mätänemistä, joka puolestaan aiheuttaa tulehduksia ja sairauksia. Vahva suolahappotaso on tärkeää myös suun kautta elimistöön pääsevien patogeenien tappamiseksi.

Veden ja nesteen riittävä kulutus on välttämätöntä, jotta suolahappoja voisi ylipäätään syntyä. Suolahappo koostuu suuressa osin vedestä ja jos kehossa ei ole riittävästi vettä, se aiheuttaa närästystä, koska mahalaukun suolahappo on liian hapokasta, eli sitä ei ole laimennettu vedellä. Esimerkiksi, jos ruoan sulatukseen tarvitaan 2,5 g mahahappoa, maha erittää sen. Jos mahassa on kuitenkin 100 ml sijaan 2 ml vettä, myös koostumus on vastaava ja ihminen valittaa närästystä.

Sellerimehu lisää ja voimistaa myös sapen tuotantoa. Vahva sappi on välttämätöntä rasvojen hajoamiseen ja patogeenien tuhoamiseen. Sellerimehu auttaa uudistamaan myös keskushermostoa ja poistaa vanhat myrkyt elimistöstä, kuten esim. lääkkeet maksasta.

♥ Juo raskasmetallien detox-smoothie noin 30 minuuttia sellerimehun juomisen jälkeen. Raskasmetallien puhdistussmoothieen on hyvä soseuttaa myös vihreää korianteria. Korianteri työntyy syvälle vaikeapääsyisiin paikkoihin poistaen vanhat raskasmetallit. Myös muihin smoothieihin, mehuihin ja salaatteihin voi aina lisätä kourallisen korianteria.

♥ Munuaisten toimintaa voi edistää voikukka- ja peltokorteteellä, imusolmukkeiden toimintaa lakritsinjuuriteellä.

Kenen ei tulisi tehdä puhdistusta?

Älä aloita puhdistuskuuria, jos:

 • olet raskaana
 • imetät
 • toivut sairaudesta
 • olet lääkekuurilla, paitsi jos lääkäri antaa siihen luvan
 • sinulla on hopeapaikka

HUOM! Tämä artikkeli on informatiivinen ja sitä ei tule pitää terveydenhoitopalveluna tai lääketieteellisenä diagnoosina ja hoitona. Kyseinen tieto ei takaa saavutettavia tuloksia. Kyseistä tietoa ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muiden terveydenhoitoalan työntekijöiden neuvoja. Kyseistä tietoa ei tule käyttää terveysongelman diagnosointiin tai hoitoon. Neuvottele terveydenhoitoalan työntekijän kanssa aina ennen olemassa olevien lääkkeiden tai hoidon muuttamista tai lopettamista, dieetin tai ohjelman aloittamista tai jos epäilet, että sinulla saattaa olla terveysongelmia.

Lähteet:
Dr. Sarah Brewer “Täielik puhastumine”
Anthony William “Medistiinimeedium”
Anthony William “Medistiinimeediumi elumuutvad toidud”
Ajakiri “Mida arstid sulle ei räägi” sept 2018 Nr. 9 artikkel “Raskmetallide taak”.

Oliko tästä julkaisusta apua?

×

Ostoskori