Yli 90 % virtsatietulehduksista on Escherichia colin eli E. coli -bakteerien aiheuttamia. E- colia esiintyy suolistossa ja bakteeri aiheuttaa ongelmia alkaessaan lisääntyä kehossa. Kun normaali E. coli kulkeutuu virtsateihin ja alkaa lisääntyä hallitsemattomasti, ilmenee tavallisesti tartuntaoireita, kuten esimerkiksi polttavaa tunnetta virtsatessa, tiheää virtsaamisen tarvetta, kipua tai puristavaa tunnetta alavatsassa. Virtsa voi olla sameaa tai siinä voi esiintyä myös verta. 

D-mannoosi on luonnollinen ja terveellinen sokeri, jota kutsutaan myös glykogeeniksi. D-mannoosin tehtävä on tukea, puhdistaa ja suojata virtsatie-elimistöä ja auttaa ylläpitämään niiden hyvinvointia ja tasapainoista toimintaa. Tämä luonnollinen sokeri estää haitallista E. coli -bakteeria tarttumasta virtsateiden seinämien epiteelisoluihin.
Useimmissa tapauksissa virtsatietulehduksia voidaan hoitaa menestyksekkäästi ilman antibiootteja D-mannoosilla. Siksi D-mannoosia tulisi kokeilla aivan ensimmäisenä hoitona virtsatie- ja virtsarakontulehduksissa. D-mannoosi auttaa kuitenkin vain kolibakteerien aiheuttamissa virtsatietulehduksissa, mutta ne muodostavatkin 90 % tai jopa enemmän virtsatie-elimistön infektioista. Bakteerityypin voi varmistaa virtsaviljelyllä, jonka avulla lääkäri selvittää onko kyseessä joku muu kuin E. coli-bakteeri.

×

Ostoskori