Maitohappobakteerit eli probiootit ovat eläviä mikro-organismeja. Ne ovat hyviä ja terveydelle hyödyllisiä bakteereja, jotka elimistö imeyttää hapatetuista ruoista tai ravintolisistä. Probiootit viittaavat enimmäkseen maitohappobakteereihin eli maitohappoa tuottaviin bakteereihin, kuten laktobasilleihin ja bifidobakteereihin, jotka tutkimusten mukaan voivat auttaa tasapainottamaan suoliston mikroflooraa. Yleisen käsityksen mukaan probiootit ja maitohappobakteerit vaikuttavat pääasiassa ruoansulatukseen ja suoliston terveyteen. Yhä useampi tutkimus kuitenkin osoittaa, että ruoansulatuskanavan bakteerien tasapaino tai epätasapaino voi vaikuttaa koko kehon terveyteen, tiettyihin sairauksiin ja jopa mielenterveyteen.

Hyvät bakteerit eli probiootit elävät symbioosissa ihmisen kanssa. Ne auttavat ruoansulatuksessa, ravinteiden ja vitamiinien imeytymisessä ja hoitavat tiettyjä suolisto-ongelmia, pitävät patogeeniset bakteerit hallinnassa ja tukevat immuunijärjestelmää. Lisäksi probiootit parantavat mielialaa. Sairaudet, stressi, antibioottien käyttö ja huono ruokavalio (mukaan lukien runsas sokerin kulutus) voivat vaikuttaa haitallisesti hyvien ja huonojen bakteerien tasapainoon elimistössä, jolloin probioottien lisääminen ruokavalioon voi olla tarpeen. Probiootteja on hyödyllistä käyttää kuureina myös syksyllä ja talvella sekä ennen matkalle lähtöä.

Parhaita probioottivalmisteita ovat runsaasti elimistölle hyödyllisiä bakteereita sisältävät, allergeenittomat ja monipuoliset tuotteet, jotka on valmistettu Euroopan unionin elintarvikehygienia-asetuksen sekä kansainvälisen elintarviketeollisuuden turvallisuusstandardin ISO- ja HACCP-periaatteiden mukaisesti.

Ecoshin probiootit ovat erittäin korkealaatuisia ravintolisävalmisteita, jotka eivät sisällä allergeeneja, maitotuotteita tai laktoosia, ja ne on valmistettu kaikkien elintarviketeollisuuden turvallisuusstandardien mukaisesti. Ecosh on luonut tehokkaimmat probiootit kaikille ikäryhmille tietäen, kuinka ihmiskehon tarpeet ja ruoansulatuksen ominaisuudet muuttuvat ajan myötä.

×

Ostoskori