MSM: Luontainen rikki on olennainen ainesosa ihon, kynsien, hiusten, nivelten ja rustojen rakentumisessa.

MSM:stä puhutaan yhä enemmän, mutta monet eivät vieläkään tiedä, että tämä ihmeellinen kivennäisaine vastaa monista tärkeistä elimistön toiminnoista. Siitä riippuu muun muassa nuorekas ulkonäkömme ja energisyytemme.

Puhdas MSM (metyylisulfonyylimetaani) on luontainen vesiliukoinen orgaaninen rikkiyhdiste, joka on hajuton, lähes mauton ja väriltään valkoinen. Luonnossa sitä löytyy ekologisesti puhtaista hedelmistä ja vihanneksista sekä sade- ja järvivedestä. MSM:n hankalan metyylisulfonyylimetaani-nimen takana peittyy varsin viaton aine, joka on yhtä vaaratonta kuin tavallinen ruokasuola tai juomavesi.

MSM:n seitsemän huomattavaa hyötyä elimistölle:

1. Parantaa ihon kuntoa ja väriä

MSM on luonnollisen rikin lähde, joka on tärkeä kollageenin tuotannossa. Kuiva, ryppyinen ja löysä iho johtuu vähäisestä kollageenista. MSM ja C-vitamiini yhdessä normalisoivat kollageenin muodostumista rakentaen uutta ja tervettä epiteelikudosta. Tuloksena on tasaisempi ja terveempi iho.

2. Vahvistaa kynsiä ja hiuksia

MSM on niin sanottu “kauneusmineraali”, joka on välttämätön terveiden hiusten ja kynsien kehittymiseksi.

3. Parantaa nivelten liikkuvuutta

Puhdas MSM on rikkiyhdiste, joka on kehossa välttämätön komponentti kollageenin, elastiinin, keratiinin, ja rustojen muodostumiseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että MSM:llä on tärkeä rooli side- ja rustokudoksen joustavuuden sekä nivelten liikkuvuuden ylläpidossa.

4. Puhdistaa elimistöä kuona-aineista

Luontainen rikki auttaa soluseiniä muuttumaan läpäisevimmiksi. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa sitä, että rikkiyhdiste kuljettaa soluista pois muun muassa myrkyllisiä raskasmetalleja, kuten lyijyä, elohopeaa, alumiinia ja nikkeliä. Raskasmetallit aiheuttavat monia vakavia sairauksia kuten hyperaktiivisuus, oppimisvaikeudet, käyttäytymishäiriöt ja masennus, samoin rappeuttavia ja hermostoperäisiä sairauksia. Rikki auttaa poistamaan soluista myös aineenvaihdunnan jäämiä lisäten samalla välttämättömien ravintoaineiden sekä veden ja hapen saantia.

5. Nopeuttaa elpymistä

Liiallisen fyysisen aktiivisuuden tuloksena lihaksiin kertyy usein maitohappoa, joka aiheuttaa kipua ja tulehduksia. MSM nopeuttaa lihasten palautumista ja energian vapautumista niissä edistämällä aineenvaihdunnan puhdistumista ja toimittamalla soluille happea.

6. Nostaa energiatasoa

Koska MSM lisää solunseinämien läpäisevyyttä, elimistö käyttää vähemmän energiaa ravinteiden kuljettamiseen. Ruoansulatus on elimistön suurin energiankuluttaja (noin 70-80 % energiasta kuluu ruoansulatukseen). Täten elimistöön jää enemmän vapaata energiaa, jota ihminen voi käyttää muihin tärkeisiin toimintoihin.

MSM-tyrni

7. Vähentää tulehduksia ja myös painoa

Kuten jo edellä mainittiin, MSM osallistuu solujen aineenvaihduntaan poistaen kuona-aineita ja kuljettaen ravinteita, vettä ja happea. Ylipaino on todellisuudessa aineenvaihdunnan häiriö. Kehon solut ovat kroonisessa tulehdustilassa. Luontainen rikki auttaa poistamaan kuona-aineita ja myrkkyjä, ja siksi on erittäin tärkeää, että sitä on elimistössä riittävästi. Kun kuona-aineet poistetaan kehosta, solut pääsevät eroon myös ylimääräisestä nesteestä. Nesteellä on solussa suojaavan puskurin rooli. Jos elimistö ei saa tarpeeksi vettä, elimistö pidättää sitä jotta vähäisestä määrästä riittäisi välttämättömiin elintoimintoihin. Mutta samalla organismi pidättää myös kuona-aineita. Tuloksena on solutason tulehdus ja painonnousu.

Kun aineenvaihdunta paranee, katoavat myös monet aineenvaihduntasairaudet, kuten nesteen kertyminen, öiset jalkakrampit, nivelkivut, akne, allergiat, astma, ruoansulatuskanavan häiriöt, stressi, verenkierron häiriöt, tulehdukset, turvotus, migreeni, krooninen väsymys, munuaisten ja maksan ongelmat.

Aiemmin rikkiyhdisteitä löytyi maataloustuotteista tarpeeksi, mutta nykyisten kemiallisten lannoitteiden, tuholaisten ja rikkakasvien torjunta-aineiden vuoksi elintarvikkeissa on liian vähän välttämättömiä mineraaleja. Siksi MSM on tarvittaessa nautittava muulla tavoin, joko jauhemaisena ravintolisänä tai nestemäisessä muodossa. Ecosh Life tarjoaa MSM-kapseleita askorbiinihapon ja vitamiinipitoisen tyrnijauheen kera. Vitamiinisisältö on MSM:ssä tärkeää, sillä se edistää rikin imeytymistä elimistöön.

MSM + tyrni
Tilaa tästä

MSM säilyy elimistössä 12 tuntia, joten sitä tulisi nauttia 2-3 kertaa päivässä 2-5 g (2000-5000 mg) kerrallaan, veteen tai mehuun sekoitettuna. Aloita pienellä määrällä, esimerkiksi 1 g (1000 mg) eli kaksi kapselia päivässä, ja lisää annosta vähitellen. Vie 1-2 viikosta 2 kuukauteen ennen kuin tuloksia alkaa näkyä.

Oliko tästä julkaisusta apua?

×

Ostoskori