Mikä on Boulardii?

BOULARDII – Saccharomyces cerevisiae boulardii on aktiivinen hiivan kaltainen mikro-organismi, joka on ekstrahoitu trooppisista hedelmistä, kuten litsi ja mangostani. Probioottinen Boulardii tuottaa polyamiineja, kuten spermiiniä ja spermidiiniä, kahta limakalvojen perusmolekyyliä, jotka auttavat uusimaan vahingoittuneita limakalvoja ja suojaamaan niitä vahingoittumiselta jatkossa.

Mikä on biokalvo ja mikä on sen tehtävä?

Suoliston normaalilla mikroflooralla on luonnollinen anatominen rakenne biokalvon muodossa. Hyödylliset bakteerit sijaitsevat siellä monikerroksisesti. Biokalvo peittää suoliston limakalvoa sisäpuolelta suojaten sitä vedenpoistolta, kemialliselta ja fyysiseltä hyökkäykseltä, mutta myös sairautta aiheuttavilta, elimistölle vaarallisilta ja vierailta mikro-organismeilta, parasiiteilta, estäen niiden erittämien toksiinien ja allergeenien pääsyn suoliston limakalvoon. Biokalvo on ensimmäinen puolustuslinja tulehduksia vastaan, minkä vuoksi ihmiset, joilla on vahingoittunut mikrofloora, ovatkin alttiimpia tartuntataudeille.

Miksi terve limakalvo on tärkeä?

Limakalvon vahingoittuminen mahdollistaa ruoan makromolekyylien ja aineenvaihdunnan tuotteiden pääsyn verenkiertoon, minkä seurauksena immuunijärjestelmän työ vahingoittuu ja voi aiheuttaa autoimmuunisairauksia. Käytännössä kaikilla ihmisillä, joilla on immuunivajavuustila, hyödyllisten ja haitallisten bakteerien suhde on haitallisten hyväksi, ja suoliston limakalvo on saastunut tai tuhoutunut. Parantunut limakalvo estää tai hidastaa patogeenien pääsyä verenkiertoon.
Saccharomyces cerevisiae boulardii on saanut nimensä ranskalaisen tiedemiehen, Henri Boulardin, mukaan, joka huomasi vuonna 1923, että Kaakkois-Aasian kansat käyttivät kahta edellä mainittua hedelmää niiden usein hyödyllisten ominaisuuksien vuoksi, joista yhtenä esimerkkinä oli yritys hallita koleran oireita.

Mihin sairauksiin Boulardii auttaa?

Nykyisin Boulardiita käytetään erilaisiin limakalvojen tulehduksiin, kuten:
– suun(sammas), nenän, nielun (angiina), korvan, ruokatorven ja keuhkoputken limakalvojen tulehduksiin 
– mahahaavoihin, mahakatarriin ja närästykseen
– ohut- ja paksusuolen (koliitti) limakalvon vahingoittumiseen
– ärtyneeseen paksusuoleen
– helikobakteeriin ja Crohnin tautiin
– akuuttiin ripuliin (salmonella, rotavirus)
– ummetukseen
– borrelioosiin
– kortisoni- ja antibioottikuurin aikana ja sen jälkeen
– rokottamiseen ja sädehoitoon liittyviin vaivoihin
– vauvojen ilmavaivoihin

Miten Boulardiita annostellaan?

Aikuiset:
1 kapselia päivässä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Kapselit otetaan tyhjään vatsaan puolikkaan huoneenlämpöisen vesilasillisen kanssa. Annosta voi lisätä sairauden vaikeusasteen mukaisesti. Esimerkiksi paksusuolen tulehduksessa annosta voi lisätä 4–6 kapseliin, koska Boulardii-jauhe hoitaa muita elimistön limakalvoja ennen kuin päätyy paksusuoleen.

HUOM! Mahalaukun, suoliston ja peräsuolen limakalvojen tulehduksissa kapseli tulee niellä kokonaisena.

HUOM! Nielu- (angiina) tai suutulehduksessa Boulardii-jauhe otetaan ulos kapselista, ripotellaan kielen alle ja annostellaan tunnin välein 1 kapseli niin kauan kuin oireet ovat aktiivisia.

Yli 12-vuotiaat lapset:
1 kapseli päivässä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Kapselit otetaan tyhjään vatsaan puolikkaan huoneenlämpöisen vesilasillisen kanssa.
Lapsilla yleisissä nenä-, nielu- ja korvatulehduksissa kapseli avataan ja jauhe ripotellaan suoraan suun limakalvolle ja osa jauheesta pidetään kielen alla. Se hoitaa suun (sammas), nielun (angiina), ruokatorven ja keuhkoputken limakalvoja.

HUOM! Boulardiin käytön aikana sokerin ja hiivatuotteiden käyttöä tulee vähentää tai lopettaa kokonaan, sillä ne voivat lisätä candidan leviämistä. Boulardiin käyttö itsessään ei lisää Candida albicansin leviämistä, mutta ei myöskään estä sitä. 

Millaista Boulardiita kannattaa käyttää?

Suosittelemme käyttämään markkinoilla olevaa laadultaan vahvinta valmistetta, joka on Ecosh Boulardii. Kyseisen tuotteen vahvuus on 6 miljardia aktiivista kantasolua kahdessa kapselissa.

Lähteet:
1. Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_boulardii
2. Ecosh Life

Oliko tästä julkaisusta apua?

×

Ostoskori