Mikä on Ashwagandha?

Ashwagandha on ayurvedan, perinteisen intialaisen lääkintämuodon, lippulaivana tunnettu lääkekasvi. Kyseinen lääkekasvi tunnetaan jo vuosisatojen ajan, mutta vasta nyt se on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota lääketieteellisten ja farmakologisten tutkimusten räjähdysmäisen vaikutuksen ansiosta. Ashwaganda palauttaa kehon tasapainon, ja se auttaa esimerkiksi sekä kilpirauhasen vajaa- että liikatoiminnassa ja muissa hormonijärjestelmien tasapaino-ongelmissa.

Ashwagandha luokitellaan adaptogeenisiin kasveihin, jotka parantavat elimistön kykyä säädellä itse elintärkeitä järjestelmiä, erityisesti neurologista-, immuuni-, lisääntymis-, endokriinista ja energiantuottojärjestelmää. Adaptogeenit ovat luonnollisia aineenvaihdunnan ja hormonijärjestelmän säätelijöitä, jotka parantavat ihmisen kykyä sopeutua stressiä aiheuttaviin olosuhteisiin sekä ympäristötekijöihin, ja ne vähentävät samalla kyseisten tekijöiden keholle aiheuttamia vahinkoja. Toisin kuin muut adaptogeeniset stimuloivat kasvit, Ashwagandha vaikuttaa rauhoittavasti ja lieventävästi.

Miksi KSM-66 Ashwagandha -juuriuute on paras?

Jotta lääkekasvi voisi vaikuttaa järjestelmällisellä tasolla, sillä on oltava fytokemikaaliseos, jolla on laaja vaikutus ihmiskehoon. Ashwagandha on yksi vähäisistä lääkekasveista, joilla on kyseinen yhdistelmäseos. Koska Ashwagandha toimii järjestelmällisellä tasolla, sillä on yli 20 erillistä käyttömahdollisuutta, joita kuvaillaan myös lääkehoito-oppikirjoissa.

Erityinen täyden spektrin KSM-66 Ashwagandha -juuriuute on uute, joka säilyttää eri ainesosien tasapainon sellaisena, kuin se on alkuperäisessä lääkekasvissa, ilman yhden ainesosan ylivoimaa. Uskotaan, että ashwagandha-lääkekasvin teho johtuu erilaisten ainesosien, lähinnä alkaloidien, kuten vitaniini, sonniferiini, tropiini ja steroidiset laktonit eli vitanolidit, yhdistelmäseoksesta. Kaikkien kyseisten ainesosien on oltava edustettuna omissa luonnollisissa suhteissaan, ja siksi on tärkeää, että uute on täysspektrinen.

KSM-66 Ashwagandha -juuriuute on standardisoitu suurimpaan vitanolidien prosenttiin, joka markkinoilla on tällä hetkellä saatavana, >5 % HPLC:n avulla, saatu ainoastaan suoraan kasvin juurista  

KSM-66 Ashwagandha -uute antaa pitkäkestoista energiaa ja vahvistaa hermostoa

Tutkijat väittävät, että Ashwagandha lisää energiantuotantoa lihaksissa, koska sillä on hyödyllinen vaikutus solun mitokondrioiden aktiivisuuteen, vähentäen siten soluenergian molekulaarisen yksikön, adenosiinitrifosfaatin (ATP) hajottamisesta vastaavan entsyymin aktiivisuutta. On havaittu, että Ashwagandha nostaa myös kreatiinipitoisuutta, minkä seurauksena on entistä enemmän ATP-aktiivisuutta tuottaen nopeasti energiaa ilman nopeaa laskua. Lisäksi Ashwagandha-juuriuute vahvistaa hermostoa ja lisämunuaisia auttaen säilyttämään energiatason stressaavina aikoina ja ehkäisten kehon ”loppuun palamista”. Tuote sopii harrastelija- ja ammattiurheilijoille sekä terveysongelmista kärsiville.  

KSM-66:n todistetusta vaikutuksesta on olemassa useita tieteellisiä ja kliinisiä tutkimuksia  

Tieteellisissä tutkimuksissa keskityttiin yleisimpiin KSM-66 Ashwagandhan käyttömahdollisuuksiin, joita ovat:

 • Ahdistuneisuuden ja stressin lievittäminen: tutkimus osoitti, että KSM-66 vähensi huomattavasti stressiä ja ahdistuneisuutta sekä laski seerumin kortisolitasoa (27,9 % lasku).
 • Kardiorespiratorinen kestävyys: tutkimukseen osallistuneilla urheilijoilla, jotka ottivat KSM-66-ravintolisää, ilmeni huomattavasti suurempi kardiorespiratorinen kestävyys (VO2max) ja Maailman terveysjärjestön elämänlaatukyselyn itsearviointitulokset paranivat.
 • Kognitiiviset kyvyt ja muisti: yli 50 osallistujan tutkimus näytti tilastollisesti merkittävää toimimisen ja keskittymisen parantumista Wechslerin muistiasteikolla KSM-66-ravintolisää käytettäessä.  
 • Seksuaalitoiminnot ja testosteronitaso miehillä: tutkimus näytti, että KSM-66 aiheutti huomattavan siittiöiden määrän kasvun, sperman koostumuksen ja liikkuvuuden paranemisen seerumin LH:N ja testosteronin suhteen.
 • Naisten seksuaalitoiminnot: tutkimus osoitti naisten seksuaalisuuden lisääntymistä joidenkin sellaisten arvojen perusteella, joita gynekologit käyttävät yleensä himon, kiihottumisen, liukkauden, tyydytyksen ja orgasmin arvioimiseen.
 • Stressi, painon pysyminen ja yleinen hyvinvointi: osallistujilla, jotka ottivat KSM-66-ravintolisää, oli matalammat stressiasteikkojen tulokset, kortisolitaso ja KMI, sekä parantunut tulos Oxfordin onnellisuusasteikolla.
 • Lihasvoima, lihasmassa, lihasten palautuminen ja testosteroni: tutkimuksen tuloksena ilmeni, että KSM-66 on tehokas parantamaan terveiden urheilullisten aikuisten lihasvoimaa, lihasmassaa, kehon rasvapitoisuutta ja testosteronin tuottamista. KSM-66 lyhensi myös lihasten palautumisaikaa.
 • Unen laatu ja rentoutuminen: tutkimukseen osallistujat, jotka käyttivät KSM-66-ravintolisää, kokivat unen parantuneen. Sitä arvioitiin fysiologisten arvojen (unen latenssi ja tehokkuus) sekä psykometristen arvojen (Pittsburghin unenlaatuindeksi ja Hamiltonin masennusasteikko) pohjalta.  
 • Vaihdevuosien oireet: naisten vaihdevuosien oireita luonnehtivat erilaiset somaattiset, vasomotoriset, seksuaaliset ja psykologiset oireet, kuten lisääntynyt ahdistuneisuus, ärtyneisyys ja mielialan vaihtelut. Tutkimus osoitti, että vaihdevuosioireet vähenivät KSM-66-ravintolisää käyttävillä naisilla huomattavasti, ja sekä psykologiset että biologiset tulosarvot paranivat.
 • Iäkkäiden ihmisten yleisen terveyden paraneminen: kuten on dokumentoitu laajalti, ikääntyvät aikuiset kokevat suurta psykologisen ja fysiologisen hyvinvoinnin laskua. Vanhempien ihmisten tutkimus osoitti, että KSM-66:n käyttö johti kognitiivisen toiminnan, unen laadun, fyysisen kunnon ja psykososiaalisen hyvinvoinnin huomattavaan paranemiseen.
 • Eliniän pidentyminen: eläimille suoritettu tutkimus osoitti, että KSM-66 ashwagandha pidensi elinikää 21 %. Tutkimuksessa käytettiin sukkulamatoja (Caenorhabditis Elegans), sillä niiden aineenvaihduntaprosessit muistuttavat ihmisten aineenvaihduntaprosesseja.
 • Puolustuskyvyn vahvistaminen: Sveitsiläisille albiinohiirille tehdyssä tutkimuksessa KSM-66 ehkäisi syklofosfamidin aiheuttamaa neutropeniaa. Neutrofiilien lukumäärän lasku muodosti vain 33 % laskusta lääkkeellä aiheutetussa seurantaryhmässä ja oli huomattavasti parempi kuin geneerisen ashwadanghan tapauksessa.

HUOM! Ashwagandha-juurta ei saa käyttää masennuslääkkeiden, insuliinin tai kilpirauhasen lääkkeiden kanssa samanaikaisesti.

Lue myös toinen Ashwagandhaan liittyvä artikkeli Ashwagandha luonnollisena stressinlievittäjänä”

 

Oliko tästä julkaisusta apua?

×

Ostoskori